Chce się dziś z Wami podzielić moim przepisem na żeberka.
SKŁADNIKI:
* 0.5 kg świeżych żeberek
* 4 papryki - ja zawsze daje czerwone zaś z powodu braku asortymentu w sklepie kupiłam 2 żółte i 2 czerwone
* 4 cebule
* przyprawy
Potrzebne nam będzie żaroodporne naczynie.
Cebule obieramy, kroimy i 2 z nich układamy na spód naczynia żaroodpornego. Następnie usuwamy z papryk pestki i kroimy je w kostkę. Dwie pokrojone w kostkę papryki (czerwona i żółta) układamy na warstwę cebul, a następnie warstwę przyprawionych żeberek, a potem pozostała paprykę pokrojoną w kostkę. Całość przykrywamy cebulką. Na koniec nakładamy przykrywkę od naczynia żaroodpornego bądź folie do pieczenia. Pieczemy ok 1 godz. i 30 min w piekarniku w 180 stopniach.
Smacznego :)
***ELA***