Translate

niedziela, 14 września 2014

Mój sposób na żeberka







Chce się dziś z Wami podzielić moim przepisem na żeberka.


SKŁADNIKI:

* 0.5 kg świeżych żeberek 
* 4 papryki - ja zawsze daje czerwone zaś z powodu braku asortymentu w sklepie kupiłam 2 żółte i 2 czerwone
* 4 cebule
* przyprawy 


Potrzebne nam będzie żaroodporne naczynie.

Cebule obieramy,  kroimy i 2 z nich układamy na spód naczynia żaroodpornego. Następnie usuwamy z papryk pestki i kroimy je w kostkę. Dwie pokrojone w kostkę papryki (czerwona i żółta) układamy na warstwę cebul, a następnie warstwę przyprawionych żeberek, a potem pozostała paprykę pokrojoną w kostkę. Całość przykrywamy cebulką. Na koniec nakładamy przykrywkę od naczynia żaroodpornego bądź folie do pieczenia. Pieczemy ok 1 godz. i 30 min w piekarniku w 180 stopniach.











Smacznego :)






***ELA***